Eu aș putea spune că am o relație specială cu ei. Pentru că am ales să scriu un blog întreg despre bani.

Am făcut-o însă din dorința de a ajuta și nu pentru că aceștia ar însemna ceva deosebit pentru mine. Eu îi văd de fapt doar ca pe un mijloc, iar dacă stau să mă gândesc, cred că orice e mai important decât banii pe lumea aceasta. Sunt însă sigură că ai nevoie de un anumit grad de confort pentru a ajunge la o asemenea concluzie, pentru cei care nu au o viață din cauza lipsei lor lucrurile stau diferit.

Lucruri-mai-importante-decat-banii

Sunt multe lucruri mai importante decat ei. Dar tot ma incapatanez sa ii car 🙂

Iată însă 4 lucruri care cred cu tărie că sunt mult mai importante decât banii, chiar și pentru cei care resimt lipsa acestora:

  • Casatoria și familia: să trăiești lângă cineva cu care să împarți tot ceea ce ai, de la bucurie la tristețe și speranță și până la chestiunile materiale, e cu siguranță cel mai frumos lucru din lume.
  • Experiențele. Să îmbrățișezi pe cineva și să îi spui că îți drag. Să urci pe un munte până în vârf. Să vizitezi o țară îndepărată, să cunoști oameni diferiți. Să vezi Parisul din vârful turnului Eiffel. Să privești lucrurile de care ți-e teamă direct in fata. Sa îndrăznești să visezi, să găsești energia pentru a merge mai departe, fără să știi dacă ai ales sau nu cea mai buna cale. Bucuria care o ai atunci cand experimentezi ceva nou este extraordinarș și, cred eu, este una dintre partile cele mai frumoase ale naturii umane.
  • Prietenia: să știi că poți conta pe cineva, că atunci când ai o problema, este cineva care te poate asculta și te poate intelege. Căruia să ii faci o vizită sau să ii dai un telefon, atunci cand ai nevoie de ceva, de la un sfat si pana la ceva mai concret. Sunt o norocoasă în această privință și recunoscătoare în același timp.
  • Sănătatea: aceasta cred că trebuia să fie pe primul loc. Este cea care îți permite să faci orice in viață, să urci orice munte, oricât de inalt.

De fapt, așa cum spuneam, totul este mai important în viața aceasta decât banii. Care sunt, până la urmă, doar un mijloc. Mai greu e cu cei care nu îi au…