Pe măsură ce tehnologia avansează, iar oamenii încep să devină din ce în ce mai dornici să folosească tot mai puține lucruri, aspiratoarele fără sac sunt din ce în ce mai populare.

Având aceeași putere de curățare cu aspiratoarele tradiționale, aspiratoarele fără sac au marele avantaj de a nu necesita un sac ce trebuie schimbat periodic și achiziționat în prealabil de la magazinele de profil, lucru prietenos atât cu mediul înconjurător, cât și cu portofelele noastre.

Aspirator-fara-sac-bun

Care este cel mai bun aspirator fara sac?

Da, praful adunat trebuie să fie eliminat într-un fel și acest lucru se realizează manual în cazul aspiratorului fără sac, dar dispozitivele moderne sunt din ce în ce mai ușor de curățat.

Acestea sunt ideile de la care am pornit atunci când m-am gândit că aspiratorul pe care urmează să îl achiziționez va fi unul fără sac… Da, sunt pregătită să golesc periodic dispozitivul unde se adună praful (mai ales că am văzut întregul procedeu la o prietenă și nu a fost nici pe departe unul de temut).

Acestea fiind spuse, m-am uitat atent la câteva modele de aspirator fără sac care se potrivesc cu dorințele, dar și cu bugetul maxim pe care l-am stabilit pentru achiziționarea acestui produs (600 de lei).

Ce caracteristici ar trebui să urmărim la un aspirator fără sac

Aspiratoarele fără sac moderne vin într-o varietate de forme și culori, dar cea mai importantă este capacitatea lor de curățare.

Iată câteva lucruri de urmărit la achiziționarea unui asemenea dispozitiv :

  • caracteristicile aspiratorului: puterea de aspirare, prezența unui filtru puternic (de preferință HEPA), greutatea, lungimea tubului, dimensiunea compartimentului unde se adună praful,
  • nivelul de zgomot. Sub 70db este cel mai bine, dar și la 80db nivelul zgomotului este acceptabil
  • prețul. Evident că ai un buget în care să te incadrezi, important este să identifici cel mai bun aspirator pentru bugetul de care dispui
  • review-urile reprezintă una dintre modalitățile de a identifica cel mai bun aspirator pentru bugetul în care vrei să te încadrezi, pe lângă studiul atent al caracteristicilor. Cu cât mai multe pozitive cu atât mai bine.

5 modele bune de aspiratoare fără sac

Aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B

Click aici pentru detalii și preț

Este, cred, aspiratorul fără sac cu cel mai bun raport între preț și calitate, cu filtru HEPA, tub telescopic metalic și cablu de 6m. Filtrul HEPA este un atu important, asigurând un mediu mai curat și mai sănătos în timpul aspirării.

Aspiratorul are un design deosebit, cu roți mari, care îi permit o mișcare mai ușoară și mai stabilă. Are un recipient de praf de 1.3 l, destul de mare pentru a nu fi nevoiți să îl goliți toată ziua.

Aspirator fara sac Samsung VC15SVNDCRD

Click aici pentru detalii și preț

Cu Tub telescopic metalic, 1500 W și filtru HEPA. Aspiratorul are culoarea roșie, o  greutate de 4,6 kg, un cablu de 6 m, un nivel de zgomot de 82 db (este acceptabil), o putere de aspirare de 340W. Recipientul de praf este ușor de golit, iar  vârtejul de aer pe care îl generează compartimentul interior forțează firele de păr, reziduurile și aproape toate particulele fine de praf să intre in compartimentul exterior, departe de filtru, prevenindu-se în acest mod înfundarea acestuia.

Este un aspirator pe care am avut ocazia să îl testez și care se curăță cu ușurință și se comportă excelent. În plus, acest aspirator fără sac vine la un preț foarte bun.

Aspirator fara sac Philips PowerPro Compact FC9323/09

Click aici pentru detalii și preț

Un aspirator ce folosește tehnologia PowerCyclone 4, care separă rapid praful de aer. Cu un recipient pentru praf conceput special pentru a colecta praful într-o singură parte a acestuia, urmând să alunce uniform în coșul de gunoi. A fost conceput special pentru a nu lăsa un nor de praf în urma acestuia, în timpul aspirării.

Are un maner foarte lung, ergonomic, comod și un filtru EPA 10.

Greutatea aspiratorului este de 4.5 kg, nivelul de zgomot de 7.9 db, iar lungimea cablului este de 5m.

Aspirator cu sau fara sac Bosch BGL2B1108, 3.5 l

Click aici pentru detalii și preț

Are un filtru igienic, pentru un aer evacuat curat, tub telescopic metalic și este destul de ușor (în jur de 4kg). Se încadrează în clasa B de eficiență energetică (zic eu că este de preferat clasa A, dar cum nu ținem aspiratorul în priză pentru foarte mult timp, clasa B poate fi și ea acceptabilă).

Este interesant și l-am ales pentru această selecție de aspiratoare pentru că poate să fie folosit atât cu sac, cât și fără sac, în funcție de preferințe.

Aspirator fara sac Philips PowerPro Expert FC9722/09

Click aici pentru detalii și preț

Un model de aspirator foarte apreciat de cei care l-au folosit (poți citi aici numeroase review-uri pozitive). Are clasă energetică A, cap de aspirare TriActiveMax cu actiuni de curatare 3 in 1, acoperind perfect podeaua pentru a maximiza colectarea prafului și recipient pentru praf conceput special pentru eliminarea ușoară a acestuia.

Filtrul este lavabil și conceput special pentru a fi spălat cu ușurință la robinet.

Tu care consideri că este cel mai bun aspirator fără sac?