calatorie-trenSpre marea mea surpriză și bucurie, călătoria de la București la Constanța a durat fix două ore.

Acest lucru s-a întâmplat într-o zi de iarnă cu zăpadă, în care îmi era frică de întârzieri mari și foarte mari. Ei bine, nu a fost deloc așa. Trenul a plecat la ora 16,00 și a ajuns în Gara din Constanța la 18,00.

Prețul călătoriei a fost de 62 de lei, dar pentru că am cumpărat bilet dus-întors, am primit o reducere de 10%. Sunt 2 trenuri București – Constanța care fac fix 2 ore, cel de 9.30 și cel de 16.00. Celelalte au opririle tradiționale la Ciulnița, Fetești, Cernavodă și Medgidia, făcând cu 20 de minnute mai mult.

Cel mai bine este să consultați site-ul CFR infofer înainte de a planifica excursia la Constanța.

Este mai bine cu trenul sau cu autobuzul pe ruta București-Constanța?

E o întrebare pe care o primesc adesea, iar răspunsul meu e, invariabil: depinde.

Prețul autobuzului este mai mic: 40 de  lei, iar dacă iei bilet dus-întors prețul este de doar 70 de lei, cu condiția să te întorci cu aceeași firmă cu care ai plecat (și aici poate interveni un inconvenient, pentru că unele firme au plecări doar dimineața, în timp ce altele au plecări seara). Trebuie să îți aranjezi programul în așa fel încât să poți prinde una dintre curse.

Trenul este, așa cum spuneam, mai rapid, dar prezintă inconvenientul că trebuie să mergi până la gară. Autobuzul te lasă exact unde vrei pe parcurs – uneori poate fi chiar în fața blocului tău.

Ceea ce îmi place mie la autobuz este că iei o pauză în care ieși afară, respiri, poți să bei o cafea. Inconvenientul însă este că niciodată nu știi dacă vine un autobuz nou și confortabil, sau un microbuz în care te vei simți foarte înghesuit.

Citește și articolul despre călătoria din București la Constanța și retur cu trenul privat.

Sursa foto: Poulsen Photo/FreeDigitalPhotos.net