Cu rugămintea de a mă ajuta să găsesc și altele 🙂

3 ani și jumătate are nepoțica mea, fetița soră-mii, care mi-e nespus de dragă și pe care o cadorisesc de fiecare dată când merg acasă, lăsând pentru moment la o parte bugetele și frugalitatea care mă caracterizează (nu le uit de tot, recunosc).

Telefonul nu e jucarie, dar selfie-urile sunt distractie maxima pentru ea 🙂

Ștefi este pasionată de plușuri cu animăluțe, are o adevărată menajerie acasă, pe care o completez și eu de câte ori găsesc ceva nou – îmi e din ce în ce mai greu, pe măsură ce are mai multe.

Ce mi se pare foarte fain este că ea integrează cumva animalele acestea în viața de zi cu zi, dacă se uită la un film cu căluți sau căței îi caută imediat și pe cei din colecția ei, după ce a mers la Delfinariu s-a plimbat peste tot cu un delfin de pluș după ea, dacă vede un film cu maimuțe tot povestește ce fac maimuțele și le plimbă și pe cele două din dotare după ea (e pasionată de filme / cărți / desenat animale)…

Așa că un pluș în plus mi se pare chiar un cadou simpatic pentru ea, chiar dacă mai are și altele. Știu că îi va folosi, la un moment dat își va dori să afle mai multe despre animalul respectiv și cei din jur îi vor oferi și șansa.

Tot la 3 ani am observat că a început să fie încântată de Puzzle-uri și Lego-uri. Pentru vârsta ei, evident, dar îmi place că începe să aibă răbdarea necesară pentru a construi, a pune cap la cap, a descoperi variante… Preferă lucrurile pe care le-a făcut deja, îi place să știe din start cum se face, dar nu e nici reticentă la nou și am observat că are și o bună doză de curiozitate.

Din jucăriile de exterior are și tricicletă, și trotinetă, dar niciuna dintre ele nu au prins la ea. Adică stau degeaba, poate că flățiolucare vine în toamnă să fie mai pasionat, că ea cu siguranță că nu e. Sunt sigură că un tobogan i-ar plăcea, în parc se dă până ce o luăm de acolo cu supărare mare, îmi amintesc și că în urmă cu ani am cumpărat un tobogan de la Nichiduță.ro pentru fetița unor prieteni, model deloc scump, asemănător cu cele de acum de pe site, și am avut mare succes cu el. I l-aș lua cu drag, dar trebuie să mai găsească și soră-mea spațiu pentru el.

Cu cărticelele nu am avut mare succes, cu excepția celor cu animale (cum altfel 🙂 ). I-am luat un fel de atlas colorat și a ajuns să știe destul de bine descrierile de acolo, singură cere să i se citească.

Acum speram să mă mai ajuți și tu, că aș mai varia un pic și sunt în pană de idei. În toamnă îi voi lua câteva hăinuțe, că începe grădinița (i-am luat deja de fapt, și am prins și lucruri de calitate la prețuri mici, în perioada aceasta a reducerilor), dar i-aș lua și un joculeț sau o jucărie simpatică.

Cu ce se mai joacă copilașii de 3 ani?