Am ajuns la Complexul Cheile Grădiștei Fundata citind articolul Iulianei, care a scris un guest post plin de informații interesante despre zona Bran-Moeciu pe blogul Economisim.info.

Citindu-l și admirând imaginile mi-am spus că e musai să ajung la un moment dat acolo, cu primul prilej. Și primul prilej a fost vara aceasta, când am petrecut câteva zile la Bran și am urcat și la Cheile Grădiștei.

O să scriu un articol despre întregul Complex Fundata, în care am petrecut o zi întreagă și cu siguranță vom mai ajunge, mi se pare unul dintre cele mai pitorești și bine întreținute locuri din România, dar astăzi mă gândeam să vă povestesc un pic despre cel mai frumos loc pe care l-am întâlnit acolo (opinie personală!), ceainăria sau T-SHOP-ul, așa cum este denumirea oficială.

Aceasta e T-Shop-ul din exterior, poți să mă contrazici că arată minunat?

1-Cafenea-Cheile-Gradistei1

T-shop / Ceainarie Cheile Gradistei Fundata

A fost primul loc unde am poposit acolo, un loc de frumusețea căruia m-am îndrăgostit pe loc, pe de o parte datorită peisajului în care îți poți bea ceaiul sau cafeaua, pe de altă parte datorită decorului chic și a fetei care servea acolo, extrem de amabilă.

Așa arăta ceainăria/cafenea în interior:

2-Interior-Cafenea-Fundata

Extrem de primitor și cald decorul și foarte amabilă și fata care ne-a servit. Am băut ceai, chiar dacă era o zi călduroasă, descoperind un meniul foarte bogat de ceaiuri organice și numeroase sortimente care ne plăceau mult. La sfârșit am vrut să mai poposim puțin în acel peisaj foarte spectaculos, așa că am luat și câte o cafea (deși nimeni nu ne-a întrebat nimic, am fi putut sta mult și bine acolo).

Meniul este destul de simplu, multe tipuri de ceaiuri și de cafea (printre care și turcească), ceva biscuiți și cam atât, dacă bine îmi amintesc. Pentru ceva mai consistent, există la doi pași Restaurantul Tradițional.

Prețurile erau și ele destul de bune, având în vedere faptul că eram într-un vârf de munte. Sper să nu mă înșel, dar un ceai a costat 7 lei și o cafea 5.

Înainte de a-ți arăta peisajul spectaculos, uite și colțul de joacă și lectură, este o librărie în toată regula de unde poți cumpăra multe cărți bune și cred că cei care stau mai multe zile o și fac, mai ales dacă nimeresc o perioadă ploioasă. Cred că și acesta e secretul acestui loc foarte fain, nu ai cum să te plictisești aici, indiferent de perioada anului în care ajungi și de condițiile atmosferice.

Tot timpul ai ceva de făcut.

3-Zona-de-lectura-cafenea-Fundata

Ceaiurile le-am băut, așa cum spuneam, afară. Admirând această priveliște:

Cheile-Gradistei-Fundata

Atât de frumos era, încât parcă nu ne venea să plecăm, deși se apropia ora prânzului și plănuiam să mai facem o scurtă plimbare înainte de a merge la restaurant.

Eu cel puțin, care aveam și o carte la mine (nu prea am avut spor, recunosc, era prea frumos peisajul), tare greu m-am lăsat convinsă să plec de aici.

Așa cum, sunt sigură, voi pleca cu greu și data viitoare 🙂