Prin alte părți nu știu cum este, dar mie mi-a venit tare greu să găsesc un banal suport pentru capace, care să le țină organizate în dulapul care le este destinat.

Țin minte că pe cel actual l-am găsit undeva într-un magazin din Reșița cu articole de menaj, care arăta exact ca cele de acum 20 de ani… Acum aș vrea să-l înlocuiesc, însă magazinul respectiv nu mai există, așa că am încercat să găsesc online câteva variante de suporturi de capace de bucătărie.

Destul de puține, zic eu, având în vedere că internetul ar trebui să ne ofere o mulțime de posibilități. Le voi trece și mai jos, poate va mai avea cineva nevoie la un moment dat:

Suport metalic pentru tigăi și capace – de aici

 

Suport capace tigai metalic alb

Este un suport orizontal ideal pentru a organiza atât capace, cât și tigăi.

Suficient pentru mine, nici nu am mai multe și oricum două dintre ele, cele de la cratițele, oalele sau tigăile cel mai des folosite, stau mereu pe uscătorul de vesela.

Este alb și arată foarte bine, având și piciorușe antiderapante.

Dimensiunile acestuia sunt (trebuie să verific dacă s-ar potrivi, suportul din acest moment este vertical):

  • lungime 30 cm X latime 14 cm X inaltime 6,7 cm

Detalii și preț aici

Suport simplu pentru capace pentru oale – de aici

Este un suport simplu, cromat, perfect pentru organizarea capacelor! Are și un preț foarte bun si permite depozitarea a pana la 7 capace. Suportul poate fi asezat in dulapul cu oale sau pe blatul de bucatarie.

Caracteristici:

Material : metal cromat
Dimensiuni : lungime 38 cm x inaltime (maxima) 19 cm x latime (minima) 15 cm

Detalii și preț aici

 

 

Suport suspendat pentru capace oală Metaltex – de aici

 

Cu ajutorul acestui suport suspendat pentru capace, economiești spațiu într-un mod inteligent. Este suficient să îl atașați unui raft și veți obține un spațiu suplimentar pentru stocare. Și așa vei avea totul bine aranjat și la locul lui!

METALTEX utilizerază în fabricarea rafturilor și suporturilor sale, un metal special cu o suprafață Polytherm ®. Datorită acesteia, ele sunt anticorozive și antistatice.

Vezi detalii și preț

 

Suport metalic pentru capace și oale

 

De mai mici dimensiuni decât precedentul, acest suport poate să depoziteze până la 4 capace de oale.
Avantajul ar fi că, fiind mai mic, necesită mai puțin spațiu de depozitare și îl pot plasa chiar și pe blatul de bucătărie (cel dinainte mi se pare mai potrivit pentru dulap, ar aglomera prea mult pe blat).
Pentru mine acesta ar fi, cred, mai potrivit, având în vedere numărul destul de mic de capace pe care îl am (pentru fiecare dimensiune un capac, pe care îl folosesc la mai multe recipiente).
Aici sunt detaliile și prețul acestui suport

Organizator / suport pentru capace pentru ușa dulapului

 

Este tipul de suport pe care îl am și acum, doar că nu este montat pe ușa dulapului, ci în cămară, agățat cumva de perete. Cred că și acesta poate să fie montat în același fel.

 

 

 

 

 

El este însă conceput pentru a fi atârnat de ușa dulapului și are o capacitate de până la trei capace în diferite dimensiuni. Carligul este retractabil, atunci când nu este utilizat acest organizator.

Alte caracteristici: este potrivit pentru uși cu grosime cuprinsa intre 1 până la 2,5 cm, are o lungime reglabilă 41-52 cm și dimensiuni de 59 x 3 x 35 cm.

Detalii și preț aici

Suport metalic pentru farfurii și capace mici

 

Suport farfurii mici

Destul de practic mi se pare acest suport, destinat farfuriilor și capacelor de mici dimensiuni. Avem mereu câteva asemenea piese de veselă acasă, de ce să nu le păstrăm la îndemână și cât mai ordonate?

Suportule este confectionat din metal alb si elegant. Acesta poate fi asezat fie in dulapul din bucatarie sau direct pe blatul de lucru.

Detaii și preț aici

 

Acestea au fost suporturile pentru capacele oalelor sau cratițelor pe care le-am găsit eu, voi mai completa acest articol dacă mi se mai pare interesant ceva.

Între timp, sunt curioasă: tu ce soluție folosești ca suport pentru capace de oale?