Unul dintre lucrurile pe care mi le-am propus în această primăvară a fost să beau câte un smoothie sau un suc de legume/fructe în fiecare dimineață. Ca o dovadă a faptului că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, reușești, acest lucru mi-a ieșit chiar dacă nu am reușit să îmi cumpăr un blender deocamdată.

Am folosit deocamdată blenderul vertical din dotare, care s-a descurcat destul de bine, chiar dacă sunt sigură că un blender normal cu putere ceva mai mare ar fi fost și mai bun pentru smoothie-urile mele preferate. Și pentru că am ajuns la smoothie-urile mele preferate, mă gândeam să notez și pe blog rețeta acestora – sper ca aceste rețete să îmi fie de folos la primăvară, când revin verdețurile și … căpșunile, pentru că și pe ele le-am folosit destul de mult.
Să îți spun mai întâi principiul pe care l-am folosit: fiecare smoothie a avut în componență fructe, verdețuri și apă sau lapte vegetal ca lichid (se poate folosi foarte bine și laptele sau iaurtul, dar mi-am spus că nu ar fi deloc rău să încep ziua cu o băutură lipsită de proteine animale).
Dar să nu mai lungesc vorba și să îți spun care au fost și smoothie-urile acestei primăveri.
Smoothie acrișor cu spanac, kiwi, măr și lămâie
Acest smoothie a fost unul dintre preferatele mele și cred că va rămâne multă vreme de acum înainte, spanac proaspăt se găsește aproape în orice sezon și îl pot înlocui la nevoie cu frunze de baby spanac.
Rețeta e simplă (pentru 2 pahare de smoothie):
- o mână de spanac
- un fruct kiwi mărișor
- un măr
- zeama de la o lămâie
- un pahar de apă
- opțional: caju sau migdale hidratate în prealabil sau o linguriță de semințe de chia sau/și un pic de ghimbir (pe care a trebuit să îl rad, având în vedere faptul că am un blender de putere mică). Am mai adăugat deasupra (nu le-am blenduit) câteva fructe goji, inclusiv pentru culoarea roșie, contrastantă cu verdele lichidului.
Așa cum spuneam, acesta este un smoothie acrișor. Mie îmi place pentru că îmi și taie pofta de mâncare, pot să mă rezum la acest smoothie la micul dejun și nu mai îmi este foame până undeva către prânz.
Uneori însă am simțit nevoia variantei lui dulci, pe care am preparat-o înlocuind kiwi cu o banană micuță. Dacă am avut și kiwi, și banană, le-am pus pe amândouă.
Smoothie dulce cu căpșuni și banane
Foarte diferit de cel de mai sus, am considerat acest smoothie ca fiind mai degrabă ceva delicios de care să mă bucur din când, un shake fără pic de zahăr și cu un număr redus de calorii. Este unul dintre cele mai simple și rapide smoothie-uri
Rețeta acestui smoothie:
- o mână de căpșuni
- o banană medie
- un pahar de apă (se poate folosi și lapte sau iaurt, sau o combinație între acestea)
- câteva frunzulițe de mentă pentru decor
Se blenduiesc ingredientele și în câteva secunde ai cel mai delicios desert cu putință! Știu că sunt persoane care consumă acest smoothie cu un pic de miere și nu văd nimic rău în acest lucru, mie mi se pare suficient de dulce fără a o adăuga.
Smoothie cu salată verde, țelină apio și măr sau pară
Recunosc că varianta cu pară mi-a plăcut mai mult, fiind mai dulce. La cea cu măr am simțit nevoia să adaug o linguriță de miere și, aproape de fiecare dată, am adăugat și un pic de pudră de iarbă de grâu și una sau două lingurițe de semințe de chia.
Dar să îți spun și ingredientele acestui smoothie:
- o mână de salată verde
- un pahar de apă
- 2 tije de țelină apio (din supermarket le iau)
- un măr verde sau o pară
Opțional:
- un pic de zeamă de lămâie
- o linguriță de miere
- două lingurițe de semințe de chia
Se dă totul în blender (mai puțin mierea, eu o adaug la sfârșit) și se bea cu cea mai mare plăcere! Abia aștept fructele verii și smoothie-urile pe care mi le voi face cu acestea.
O zi frumoasă să ai!
[…] un smoothie proaspăt preparat și, surprinzător poate, îmi ține și de foame. Am trecut aici câteva rețete de smoothie, sper să mai adaug pe […]