Retragerea definitivă a Sandrei Izbașa din gimnastică nu este cred o surpriză pentru nimeni, de fapt cred că ar fi trebuit să spun că Sandra a anunțat că nu mai revine, de retras s-a retras după Campionatele Mondiale de la Anvers.

Eu am bănuit acest lucru încă de anul trecut, când ea a anunțat că revine, dar a preferat să nu se alăture Lotului, ci să se antreneze la club și să revină atunci când poate prezenta 4 integrale decente.

Sandra-Izbasa

Sandra Izbasa – Aur la sărituri, Londra 2012

Așadar, Sandra pune punct unei cariere impresionante în gimnastică, care i-a adus două titluri și două medalii de bronz la cele două Olimpiade la care a participat (Beijing 2008 și Londra 2012), trei medalii mondiale (una de argint, două de bronz) și 12 medalii europene (dintre care 7 au fost de aur).

A fost o sportivă care se mobiliza extraordinar de bine în concursuri, o sportivă veselă, tenace și … cu stofă de campioană. Nu degeaba avea porecla Oscar :).

Câteva dintre momentele carerei Sandrei de care îmi place să îmi amintesc…

Bârna de la CM de la Aarhus, din 2006 (aici este cea din concursul Individual Compus, a luat bronz în acea zi, iar bârna i-a adus o medalie de argint):

Solul din 2008, exercițiul meu preferat din întreaga carieră a Sandrei. Un exercițiu pe care l-a dus până la capăt atentă, concentrată, dar și cu un zâmbet și conectându-se cu publicul, o artistă veritabilă, acrobată și dansatoare, toate ingredientele unui sol reușit…

Săriturile care i-au adus un aur neașteptat, dar meritat, la Olimpiada de la Londra 2012:

Un alt exercițiu superb al Sandrei Izbașa a fost solul de la Londra, pe Pink Floyd – Shine on you crazy diamond. Ca un răspuns peste ani la cel de la Beijing, arătând o gimnastă mai matură, dar cu aceleași abilități tehnice și artistice extraordinare. Aici e cel din finala pe echipe, lua cu siguranță medalie în finala la sol dacă nu ar fi existat un moment de relaxare, sau pur și simplu de oboseală și nu ar fi căzut pe ultima diagonală:

La revedere așadar Sandra Izbașa – gimnastă, abia aștept să te văd în postura de antrenoare! Mult succes, sunt sigură că orice vei alege să faci în viață vei face bine! Shine on, you crazy diamond!

Sursa foto