Numele Simone Biles nu este cu siguranță străin niciunui fan al gimnasticii.

Simone-Biles

Simone Biles la CM de gimnastica Glasgow 2015

De trei ori campioană mondială în concursul Individual Compus, cel mai impotant în gimnastică. Performanță care nu a mai fost atinsă în mod consecutiv de vreo sportivă în epoca modernă a gimnasticii. Să mai amintesc că în acest interval a adăugat alte 7 titluri mondiale unui palmares care este deja impresionant, după doar 3 ani de activitate sportivă.

O dominație clară a acestui sport, care a evoluat atât de mult din punct de vedere tehnic, încât înainte de apariția lui Simone pe scena internațională, mi se părea imposibilă pentru o gimnastă.

Dar cred că asta se întâmplă atunci când într-o singură persoană se îmbină cu car de talent cu o ambiție extraordinară și o determinare pe măsură.

Simone îmi dă senzația persoanei care vine prima la antrenament și pleacă ultima, neuitând însă să se bucure cu adevărat în tot acest interval de ceea ce face și ceea ce i se întâmplă. Sunt sigură că aceasta e cheia succesului, indiferent de domeniul în care activezi.

When I see how dedicated she is, it humbles me – citatul din titlu, l-am simțit și eu, de câte ori am urmărit-o pe fata aceasta extraordinară.

Nu mi-a plăcut de la început. Atât de… americană, cu solul acela extrem de puțin expresiv, în ciuda dificultății foarte mari. Un pachet de mușchi, departe de gimnastica artistică așa cum îmi plăcea mie, cu linii frumoase și un pic de magie în fiecare element, indiferent că era cotat cu A sau H la dificultate.

Dar ușor-ușor am ajuns să o admir pe această fată ambițioasă. A progresat an de an, câte un pic în fiecare domeniu, inclusiv la artistic. La momentul acesta nu are nevoie de vreun element mai dificil și totuși continuă să le adauge, în același ritm constant cu care ne-a obișnuit. Te face să te întrebi dacă e posibil să mai upgradeze exercițiile, păstrând execuția curată în cea mai mare măsură și ea îți arată că da, nimic nu e imposibil. În același timp, totul se poate face cu zâmbetul pe buze.

Și pentru a reveni la citatul despre care vorbeam, el este preluat dintr-o reclamă, e drept, o reclamă care mie îmi place extrem de mult:

Sursa foto