Ciorba de văcuță este una dintre preferatele mele, și cum acasă mă delectez în special cu ciorbe sau supe de legume (nu mă obligă nimeni, dar îmi este mai ușor să le gătesc pe acestea, ia mai puțin timp având în vedere că nu stai să fierbi carnea), am zis că în vacanță ar fi drăguț să schimb un pic acest obicei.

Cum am ajuns să îmi comand doar ciorbă de văcuță? Păi, când am mers la primul restaurant mi-a plăcut mult, apoi m-am gândit să comand și din altă parte, să văd dacă e la fel de bună, și tot așa.

Adevărul este că nu a fost la fel de bună :).

Dar hai să îți povestesc despre toate, dacă tot scriu acest articol și le-am făcut și poze.

Primul loc unde am mers să mâncăm și unde mi-am și comandat-o a fost restaurantul din Complexul Vila Bran. Un restaurant cu specific de stână, unde am mai ajuns de-a lungul timpului și ne-am simțit foarte bine, doar prețurile fiind un pic piperate pentru gustul meu.

Dar fiind vară și vacanță parcă lucrurile nu arătau așa de rău, așa că am urcat până sus pentru a savura un prânz delicios.

Ciorba de văcuță de la Vila Bran

A sosit repede, foarte repede, nici nu ne dezmeticisem bine și nu trecusem în revistă ce era nou față de ultima noastră vizită aici (în 2013 cred că a fost), că ospătărița ne-a și adus ciorbițele.

De văcuță a mea, de pui cu tăiței a lui. O să vorbesc doar despre a mea, aceasta adică:

1-Ciorba-de-vacuta-Vila-Bran

Ciorba aceasta a fost exact pe gustul meu: fierbinte cât trebuia (nu cât să te ardă, dar suficient pentru o ciorbă, care numai rece nu ar trebui servită, după părerea mea), acră cât trebuia (mie îmi plac ciorbele acre, suficient cât să nu acopere gustul celorlalte alimente), cu un pic de pătrunjel și un ardei iute alături (cerut de moi).

Am fost foarte încântată de gust!

Dacă ar fi să caut nod în papură (pentru că asta fac acum), singurul minus a fost faptul că doamna care ne servea a fost atât de grăbită, încât a vărsat foarte puțin din ciorbă alături și a trebuit să șterg cu un șervețel, pentru că nu-mi place să mănânc așa.

Ciorba de văcuță de la Vila Bran ne-a costat 12 lei (în august 2016).

Ciorba de burtă de la Wolf – Taverna Lupilor

A doua zi am făcut o plimbare mai lungă, pe jos, prin Predeluț și am luat-o apoi în dreapta, către Sohodol, ajungând la Wolf, care tot un complex este, chiar la intrarea în Bran și care are și un Mega Image alături.

Ne era foame tare, după vreo 5 ore de umblat, așa că ne-am gândit să luăm masa acolo și să luăm și câte ceva pentru acasă. După experiența foarte bună cu ciorba de văcuță de la Vila Bran m-am gândit să comand aceeași ciorbiță, doar că de această dată nu mi-a mai plăcut la fel de mult.

2-Ciorba-de-Vacuta-Wolf

Ciorba a venit exact ca în imagine (bine, fără lingură), iar prima impresie a fost… că ar fi putut să facă un efort și să umple farfuria.

Poate că sunt pretențioasă, dar îmi place ca farfuria să fie plină atunci când o primesc sau măcar să nu aibă brobonele de unsoare în jur, pentru că aveam senzația că a gustat deja cineva din ea și e inutil să adaug că nu mi-a plăcut această senzație. În fine, am trecut peste și am gustat ciorba, care era bună la gust, pe placul meu de acră și de fierbinte.

Am avut totuși ceva de comentat și aici, bucățile de carne erau foarte fărâmițate, un lucru care nu prea m-a încântat.

Per total ciorba de văcuță de la Taverna Lupilor nu a fost rea, dar nici nu mi-a plăcut în mod deosebit. De cealaltă parte a mesei însă, tovarășul meu de drum și de viață s-a bucurat de o supă de găină excelentă.

Ciorba de văcuță de la Cheile Grădiștei-Fundata

Aici am avut parte de o ciorbă de văcuță decentă, nici prea-prea, nici foarte-foarte, care ar fi putut fi un pic mai caldă și un pic mai acrișoară, dar a primit o notă bună din partea mea.

3-Ciorba-de-vacuta-Fundata

Nu a fost ea servită foarte repede, dar fiind în vârf de munte și bucurându-ne de un peisaj foarte frumos am fost și noi mai îngăduitori. A, și am primit smântână și ardei iute alături pe care nu le comandasem, dar nici în nota de plată nu au apărut, așa că bănuiesc că au fost din partea casei.

Nu a fost cea mai grozavă ciorbă de văcuță pe care am mâncat-o, dar a fost una bună și nu o să ezit să comand și data viitoare.

De cealaltă parte a mesei a fost o ciorbă cu afumătură care mie nu prea mi-a plăcut, în timp ce V. a apreciat-o foarte tare. De unde concluzia că gusturile nu se discută.

Ciorba de văcuță de la Cheile Grădiștei-Fundata ne-a costat 12 lei (august 2016).

Cea mai bună ciorbă de văcuță pe care am mâncat-o în Bran-Moeciu?

Acum, concluzia după cele 3 ciorbițe de văcuță pe care le-am mâncat la Bran/Moeciu: Vila Bran are cea mai bună ciorbă cu carne de vită din zonă!

Așa că în ultima zi am mers acolo pentru un prânz alcătuit doar din ciorbă și am mâncat-o din nou.

P.S. Această postare include păreri personale. Nu am vreo legătură cu vreunul dintre restaurantele de mai sus, am încercat o părere cât mai obiectivă deși, așa cum spuneam, gusturile pot diferi de la persoană la persoană :).

Pentru câteva idei și obiective de vizitat în zona Bran-Moeciu, ai un articol aici.